Wijnen

Château Ricardelle "Closablières", Pays d'Oc, 2013

Druivensoort 40% Grenache Noir,30% Syrah,30% Carignan
Carignan Syrah
  • LandFrankrijk, Pays d'Oc
  • Schenktemp14 tot 16°C
Proefnotitie

De wijn heeft een diep robijnrode kleur. In de neus zijn er aroma's van donker fruit zoals zwarte bessen en donkere pruimen, kruiden en een vleugje vanille en peper. De aanzet in de mond is vol met een stevig evenwicht. We vinden veel fruitsmaken terug met wat pittigheid door kruiden als vanille en zwarte peper. De tannines zijn rijp en hebben een mooi verweven structuur. De wijn heeft een zachte en aanhoudende afdronk.

Harmonie

Deze wijn is de ideale begeleider bij zachte kazen zoals Brie, Camembert, Brillat Savarin, risotto met truffel, pasta’s met vleessaus, varkensgebraad, entrecôte, gegrilde steak en lamsvlees .

Bewaren

Op dronk

Techniek

De druiven staan op een noordoosterhelling van La Clape op een bodem van grind en kalk. De druiven worden manueel geoogst met een rendement van 31 hl/ha en een strenge selectie op de sorteertafel. Daarna worden de druiven apart gevinifieerd zonder toevoeging van gist en volgt er eerst een maceratie. De alcoholische gisting duurt een 25 à 30 dagen onder temperatuur controle met een afrijping in eiken vaten gedurende 12 maanden.

Prijs €8,45/ fles
bestel nu
Combineer deze wijn met: