Pinot gris

Types wijn
  • Synoniem voor pinot grigio
  • Een weelderige, volle, krachtige, zinnelijke wijn
  • Meestal met minder zuurvolume geproduceerd.
  • Oogt meestal dieper geel.
  • Kan stevige gerechten begeleiden zoals gerookte vis, wit vlees, vis met een geprononceerde kruidige saus.
  • Kan binnen één menu makkelijk voor- en hoofdgerecht begeleiden.
  • Een late oogst (zoet gevinifieerd) kan bij foie gras.
  • Meestal wijnen van de hogere kwaliteitsklasse.
Karakteristieken
  • Kan gevinifieerd worden in droog of zoet
  • Mag niet meer Tockay of Tockay pinot gris genoemd worden.
  • Het is de 'grijze' variëteit van de pinot noir
Regionale informatie
  • Elzas (= Alsace)
  • Vele Franse regio's, maar met synoniemen benoemd.
  • Italië
  • Duitsland, Luxemburg, Hongarje, Oostenrijk, Madeira
  • Verschijnt bijna over de hele wereld (Rusland, Zuid-Afrika, Canada, Nieuw-Zeeland...)
Wijnen met deze druif

We hebben momenteel geen wijnen van deze druif.